Waar is CrossFit Gym Project?

Het gps-adres van CrossFit Gym Project is August De Boeckstraat 9F, 9100 Sint-Niklaas. Rij bij aankomst het bedrijventerrein (met oa. een Aveve, Gamma & Basic Fit) op, en volg de parking tot helemaal achteraan, waar u links om de hoek moet zijn. Het eerste pand dat u tegen komt, is het onze. U kan ons pand herkennen aan de ruiten met groene belettering.

Hoe kan ik voor een eerste keer deelnemen aan een training?

Ga naar onze website en klik op “boek een gratis proeftraining”. Hier kan u een online formulier invullen en opsturen naar ons. Daarna wacht u op een bevestigingsmail/-telefoon van ons dat er voor u een account is aangemaakt met daarin gratis coins, die u op u beurt kan inwisselen voor een proeftraining tijdens de beginnersuren (op zaterdag of zondag).

Voor bijkomende info kan u ons altijd vrijblijvend mailen of ons aanspreken in de gym(bar).

Ik heb reeds getest en hoe kan ik nu lid worden?

Ondertussen hebben wij reeds kennis gemaakt met u en heeft u de gratis proeftrainingen ervaren. Als deze u bevielen, kan u makkelijk lid worden. U gaat opnieuw naar de website en klikt nu op de sectie ‘lid worden’. Hier zal u opnieuw een online formulier moeten invullen waarbij u de juiste abonnementsformule kan kiezen.  Daarna komen deze gegevens automatisch bij ons en zal alles kosteloos door ons worden volmaakt. U zal nu via uw account toegang krijgen tot al onze trainingen, i.p.v. enkel de beginnersuren. Het is bij je start verplicht om eerst de ‘Fundamentals’-trainingen te volgen, vooraleer u kan instappen in de groepstrainingen.

Voor bijkomende info kan u ons altijd vrijblijvend mailen of ons aanspreken aan de balie.

Is CrossFit voor iedereen toegankelijk? 

Ja, zeker en vast! U hoeft helemaal geen topatleet te zijn om onze gym binnen te stappen. Iedereen kan aan Crossfit doen, door het feit dat u elke training onder de professionele begeleiding van welopgeleide trainers staat. Daarnaast is elke training aangepast aan uw persoonlijke niveau. Mensen met een blessure, of mensen met een beperkingen zijn zeker ook welkom bij ons. Wij doen graag de nodige aanpassingen zodat iedereen elke week opnieuw het beste van zichzelf kan geven!

Neem gerust een kijkje bij onze succesverhalen hoe enkele van onze leden de gym ervaren! Voor specifieke vragen, kan u ons uiteraard altijd mailen of aanspreken in de gym.

Wat kost een lidmaatschap bij jullie?

Uiteraard hebben we heel wat verschillende formules in onze gym, om op deze manier zoveel mogelijk te voldoen aan de noden en wensen van onze leden. De formules verschillen in duur (3, 6, 12 maanden) en in frequentie (3, 4 of 5 maal weeks). Al onze abonnementen starten aan een kostprijs van 72 EUR per maand, en meer informatie geven wij u graag persoonlijk na uw eerste gratis proeftraining!

Wat is het verschil met een traditionele (lowcost) fitnesscentra?

CrossFit is om te beginnen geen fitness, maar bevat heel wat meer aspecten dan degene die aan bod komen bij een gewoon fitnesscentrum. We juichen uiteraard alleen maar toe dat er zo veel mogelijkheden zijn om fitter en gezonder te worden, dus respecteren we ook ieders keuze hoe u dat wil doen. Toch zijn er heel wat verschillen tussen trainen in een traditioneel fitnesscentrum en trainen in een Crossfit:
– sporten een onder begeleiding van een gediplomeerde trainer;
– geen standaardschema met steeds dezelfde oefeningen die afgehandeld moeten worden;
– kwaliteit primeert, daarom beperken we onze groepslessen tot 15 personen;
– aanbieden van gespecialiseerde trainingen, zoals Olympisch Gewichtheffen & Powerlifting;
– mogelijkheid tot het volgen van personal training;
– geen extra inschrijvings- of lidmaatschapkosten, of financiële valkuilen.

Ik doe aan CrossFit in een andere box, maar wil jullie graag eens bezoeken. Aanvaarden jullie Drop-ins?

Niets is zo leuk om mensen van andere oorden te ontmoeten. Iedereen is meer dan welkom om een WOD’je mee te doen. We verwijzen u graag door naar onze contactpagina om ons op de hoogte te brengen van uw komst.

Hoe zijn jullie anders dan andere gyms?

Iets wat wij vaak horen van leden is dat de combinatie van de sfeer, beginners en gevorderden programmatie en goede coaching de beste trainingsevaring geeft dat zij ooit gehad hebben. We zijn er zeker van dat je zal genieten van onze gemeenschap en je sneller resultaten zal boeken dan eender welke gym ook. Onze leden hebben allemaal een andere achtergrond en verhaal, wat onze groep zeer divers maakt. De sfeer in de groepslessen is een zeer goede motivator.

We zijn trots op het leveren van resultaten binnen de fitness en performance in een vriendelijke omgeving met de best mogelijke coaching die je je kan inbeelden. Onze programmatie is gebasseerd op de noden van ons gevarieerde ledengroep en houdt zich steevast aan het principe van constant gevarieerde functionele bewegingen uitgevoerd aan een hoge intensiteit. We zorgen ervoor dat je een goede combinatie hebt van alle aspecten van training gebaseerd op de laatste nieuwe onderzoeken.

Ik train niet zo graag in groep, wat zijn de andere opties?

Uiteraard bieden wij voor deze mensen ook personal training aan. In deze trainingen kan u dieper ingaan op uw eigen zwaktes en behoeften in een one-on-one qualitytraining met een van onze daarin gespecialiseerde trainers. Voor meer informatie kan u altijd vrijblijvend een mailtje sturen of langskomen in de gym voor meer informatie en een mogelijke screening.

Kunt u daarnaast op uzelf een eigen programma volgen in onze gym?

Helaas is dit niet mogelijk bij ons. Om de kwaliteit hoog te houden en voornamelijk om iedereen veilig te laten sporten, laten wij het niet toe dat leden zonder begeleiding hun eigen programma in onze gym komen afwerken.

Ik doe reeds meermaals per week aan sport, kan ik dit combineren met CrossFit?

Speciaal voor deze mensen hebben wij ook een tienbeurtenkaart in ons abonnementsaanbod. Wij hebben verschillende leden die zowel op recreatief als op professioneel niveau al andere sporten beoefen en dus niet drie maal per week in de gym kunnen zijn. Door middel van een tienbeurtenkaart kan u dus wekelijks een uurtje bij ons komen sporten, zonder de kostprijs van een volledig lidmaatschap te betalen. De kostprijs van zo’n kaart bedraagt 120 EUR.

Ik heb gehoord dat CrossFit© zeer zwaar is! Zal het te uitdagend voor me zijn?

Alles wat wij doen is aanpasbaar aan iedereen, van topsporter tot grootmoeder. Je hoeft niet “fit te worden” alvorens je bij ons komt trainen! De enige vereiste is dat je elke keer opnieuw naar de training komt klaar om hard te werken en alles te geven wat je kan, elke dag opnieuw. Je houding en vastberadenheid zijn veel belangrijker dan je fysieke achtergrond.

 

Dus, wanneer doen jullie aan cardio?

We dagen je uit om dat nog eens te vragen na je eerste training!

Hebben jullie douches?

Op dit ogenblik bieden wij nog niet de mogelijkheid om te douchen. Alle andere nutsvoorzieningen inclusief drinkfaintontein, gymbar, chill lounge zijn wel voor handen.